Heb je de visvrije tonijn al eens geprobeerd? Naar mijn mening is hij echt goed gelukt! In dit recept verwerk ik hem in een romige, licht pittige vegan pasta. Dit was ook de eerste keer dat ik het plantaardige alternatief voor crème fraîche heb geprobeerd. Ook die is goedgekeurd 😁
Als optionele, megatarische toevoeging gebruik ik in deze pasta rode kidneybonen. Dit klinkt hoogstwaarschijnlijk niet zo appetijtelijk, maar ik vind het echt een lekkere combinatie met de rest!
Benodigdheden
- Koekenpan
- Kookpan voor de pasta
Ingrediënten
(per persoon)
| Megatarisch | Normaal | ||
|---|---|---|---|
| Olie | 1 el | 1 el | |
| Ui | 1/2 kleine | 1/2 kleine | |
| Kastanjechampignons | ~85g | ~65g | |
| Rode paprika | 1/3 | 1/4 | |
| Aubergine | 1/3 | 1/4 | |
| Knoflook | 1/2 teen | 1/2 teen | |
| Mild paprikapoeder | 2/3 tl | 1/2 tl | |
| Chilivlokken | 1/3 tl | 1/4 tl | |
| Tomatenpuree | 1/3 blikje | 1/4 blikje | |
| Tomatenblokjes | 130g | 100g | |
| Volkoren fusilli | 100g | 75g | |
| Plantaardig alternatief crème fraîche | 45g | 35g | |
| Rode kidneybonen | 125g | 62g | |
| Visvrije tonijn | 100g | 68g | |
| Basilicum | 5g | 4g |
Notities
- Wat ik over houd van de visvrije tonijn eet ik de volgende dag op mijn brood. Je kunt ook prima de naturel variant van John West gebruiken, maar die vind ik persoonlijk minder lekker om daarna nog te gebruiken bij de lunch.
Bereidingswijze
- Verhit 1 el olie in de koekenpan. Snipper de ui en fruit deze minimaal 3 minuten op laag vuur. Ondertussen, boen de champignons schoon met een borsteltje/keukenpapier, halveer grote champignons indien nodig en snijd alle champignons in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en snijd deze in stukjes van ~1/2cm.
- Pers de knoflook uit bij de ui, voeg het paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak gezamenlijk nog 1 minuut mee op laag vuur. Draai hierna het vuur naar middelhoog, voeg de gesneden groente toe en bak 5 minuten.
- Kook alvast water voor de pasta in de waterkoker, spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe aan de groente, meng alles goed door en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 minuten pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten het plantaardige alternatief voor crème fraîche, de visvrije tonijn en de kidneybonen toe. Kook de pasta al dente in eventueel gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal ondertussen de blaadjes basilicum van de takjes en scheur deze in stukjes.
- Breng de saus op smaak met lekker veel (zwarte) peper en eventueel zout. Als de pasta klaar is met koken is het het lekkerst om deze rechtstreeks uit de kookpan over te hevelen in de saus en alles nog even goed door elkaar te roeren. Als je dit doet dan komt er wat kookvocht mee de saus in, wat voor een lekkerdere, meer gebonden saus zorgt. Schep het geheel op je bord en verdeel de basilicum eroverheen. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
| Megatarisch | Normaal | |
|---|---|---|
| Energie | 887 kcal | 631 kcal |
| Eiwitten | 42 g | 29 g |
| Koolhydraten | 112 g | 80 g |
| – waarvan suiker | 27 g | 21 g |
| Vet | 24 g | 18 g |
| – waarvan verzadigd | 14 g | 10 g |
| – waarvan onverzadigd | 1 g | 1 g |
| Voedingsvezels | 27 g | 18 g |
| Zout | 1.6 g | 1.1 g |
NB: de voedingswaarde is exclusief gebruikte olie.




Leave a reply to Pasta met vegan zalm en avocadosaus – De Megatariër Cancel reply