
Eiwitrijk
Omdat vegetarisch voedsel vaak wat minder eiwitten bevat dan vlees gebruik ik altijd twee verschillende typen eiwitbronnen in mijn recepten. Ook gebruik ik waar mogelijk volkoren granen, die meer eiwitten bevatten dan gewone granen. Hierdoor zijn mijn maaltijden zeer geschikt voor als je bijvoorbeeld veel sport en aan het bulken bent.

Gezond
Met minstens twee verschillende typen groenten in bijna elke maaltijd en zo veel mogelijk volkoren granen bevatten de megatarische gerechten veel vezels, vitaminen en mineralen. Waar ik wat minder op let in het samenstellen van recepten is de hoeveelheid vet. Met behulp van de voedingswaardetabel behorend bij een recept kun je zelf bepalen of je de samenstelling acceptabel vindt.

Gevuld
Doordat ik nooit maaltijden maak zonder koolhydraten en daarnaast ook veel groenten en eiwitbronnen in elke maaltijd stop zul je een flink gevuld bord voor je op tafel krijgen. De maaltijden zijn hierdoor misschien wel wat minder verfijnd en vanzelfsprekend niet per se goedkoop.

Praktisch
Gegeven dat je enige ervaring in de keuken hebt zijn mijn recepten over het algemeen niet lastig om te volgen en redelijk praktisch. Ik gebruik altijd zo min mogelijk pannen, bijgerechten doe ik niet echt aan en alle ingrediënten zijn te vinden in de (grotere) supermarkt. Sauzen maak ik wel graag zelf in plaats van ze kant-en-klaar te kopen, maar ik bied in de recepten waar mogelijk beide opties.

Duurzaam
Doordat ik thuis veel voedsel invries en vaak kook met restjes hoef ik eigenlijk bijna geen voedsel weg te gooien. Bij de recepten zal ik tips zetten over wat je allemaal kunt invriezen en hoe je voedsel langer kunt bewaren. Uiteindelijk wil ik ook website features gaan ontwikkelen die tonen in welke recepten je restjes van andere recepten makkelijk kunt verwerken.

Weinig zout
Te veel zout eten is niet goed voor je gezondheid (zie link). Al helemaal omdat sommige vleesvervangers en kazen al veel zout bevatten, voeg ik zelf bijna nooit extra zout toe aan mijn gerechten. Dit maakt gerechten natuurlijk wel wat flauwer, maar om dit te compenseren gebruik ik extra veel kruiden en specerijen. Ik wil echter niks opdringen, dus in de receptuur noem ik wel gewoon waar je zout zou kúnnen toevoegen.