Burrito’s met pintobonen

Written by:

Burrito’s zijn altijd lekker makkelijk om te maken en je kunt veel variëren als je er graag bonen in stopt. Deze keer met pintobonen!

Benodigdheden

  • Koekenpan (het liefst met deksel)
  • Eventueel: cocktailprikkers om de wraps dicht te houden

Ingrediënten

(per persoon)

Megatarisch Normaal Notities
Zure room ~40g ~30g
Geraspte kaas 50g (optioneel, voor de grote eter)
Olie 1 el 1 el (ik gebruik milde olijfolie)
Ui 1/2 kleine 1/2 kleine
Rode paprika 1/3 1/4
Limoenrasp 1/3 limoen 1/4 limoen
Knoflook 1/2 teen 1/2 teen
Gemalen komijnzaad 1/3 tl 1/4 tl
Mild paprikapoeder 1/3 tl 1/4 tl
Gerookte-paprikapoeder 1/3 tl 1/4 tl
Gedroogde oregano 1/3 tl 1/4 tl
Maïs 70g 35g
Pintobonen 130g 65g (blik, uitlekgewicht)
Tomatenpuree 1/3 blikje 1/4 blikje (blikje van 70g)
Water 50ml 40ml (lauw of gekookt)
Tuinerwten 60g 45g (diepvries)
Munt 4g 3g
Limoensap 1 tl 3/4 tl (1/4 limoen geeft ongeveer 1 tl)
Volkoren tortillawraps 2 grote 2 medium

Notities

  • Zoals hierboven genoemd is het beter om lauwwarm of gekookt water in een warme koekenpan te gooien dan koud water. Koud water kan de pan kromtrekken of doen scheuren.

Bereidingswijze

  1. Haal de zure room en geraspte kaas alvast uit de koelkast zodat deze niet meer zo koud zijn tijdens het eten. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Snipper de ui en fruit deze op laag vuur minimaal 3 minuten in deze koekenpan. Terwijl de ui fruit, verwijder de zaadlijsten van de paprika, snijd deze in blokjes en rasp de schil van de limoen. Pers de knoflook uit bij de ui en voeg de komijn, beide typen paprikapoeder en de oregano toe. Bak nog 1 minuut mee op laag vuur.
  2. Spoel de maïs en pintobonen alvast af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de paprika toe aan de koekenpan, draai het vuur naar middelhoog en bak 2 minuten. Voeg hierna de tomatenpuree en het water toe, meng tot een saus, draai het vuur weer laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de maïs, pintobonen en tuinerwten (direct uit de diepvries) toe. Was ondertussen de munt en snijd de blaadjes hiervan grof.
  3. Als de saus bijna klaar is, warm eventueel de tortillawraps op (ik vind ze koud lekkerder, maar ben denk ik de enige…) zoals aangegeven op de verpakking. Verhit de saus indien nodig nog even goed door op hoog vuur. Voeg het limoensap en de limoenrasp toe aan de saus en breng op smaak met lekker veel (zwarte) peper en eventueel zout. Bestrijk de wraps met de zure room, leg de vulling erop, bestrooi met de geraspte kaas en munt, vouw de wraps dicht en stop er een cocktailprikker in om de wraps bij elkaar te houden. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Megatarisch Normaal
Energie 877 kcal 436 kcal
Eiwitten 41 g 18 g
Koolhydraten 102 g 64 g
– waarvan suiker 19 g 13 g
Vet 27 g 8 g
– waarvan verzadigd 15 g 3 g
– waarvan onverzadigd 6 g 1 g
Voedingsvezels 32 g 19 g
Zout 2.7 g 1.0 g

NB: de voedingswaarde is exclusief gebruikte olie.

Leave a comment